dijous, 26 de novembre del 2009

Pochettino: `som conscients que hem comès errors´

El mister no descarta fer canvis per afrontar el partit contra l´Atlético. L´argentí, que ha lamentat que l´estat de la gespa no els deixi entrenar a Cornellà-El Prat, ha parlat també del tractament de De la Peña

La darrera vegada que vam tenir oportunitat de sentir parlar Mauricio Pochettino, poc després del xiulet final del partit contra el Getafe de diumenge passat, va ser per constatar la preocupació del mister blanc-i-blau per la concatenació de dues derrotes a la Lliga, i per quelcom més estructural, els problemes que l´equip està tenint per convertir la seva aposta de joc de gust pel toc de pilota en resultats positius; d´altres maneres, pel fet que sembla una evidència que l´equip s´està perdent en un joc que com a mínim titllariem de poc eficaç. Avui, l´hispano-argentí ha realitzat la seva habitual compareixença de mitja setmana davant els mitjans, posteriorment a la llarguíssima sessió preparatòria que la primera plantilla ha dut a terme a porta tancada a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, i teniem curiositat per saber si del seu discurs s´inferia que ja s´està en vies de possar solució al problema.

Empipats, però no intranquils

El mister ha reconegut que va veure els jugadors decebuts i sobre tot, emprenyats quan ahir es va repassar en video el que es va fer malament al llarg del darrer partit, el que els va enfrontar al Getafe, però que avui la seva ment ja estava més relaxada, i pensant només en millorar el seu rendiment al Manzanares: "estem repassant bastant les coses perquè hem de millorar. Hi han aspectes en els quals hem d´insistir, perquè s´han comès errors. Som conscients de la situació i crec que l´equip no està intranquil; hem tingut una ensopegada important al nostre camp, estem a meitat de la taula i el nostre objectiu és tornar al camí de les victòries. he vist els jugadors fins i tot enfadats. Hem repassat el que hem de millorar, em som conscient de que hem comés errors i de que al futbol s´ha de millorar dia rera dia".Malgrat tot, es mostra fidel a la seva filosofia de joc, i creu que no s´ha de canviar l´aposta pel futbol de toc, en tot cas, incidir encara més en ella:"confiem molt en el que estem fent i no ens aparterem del camí, ara és quan hem de creure més en això i hem de ser més forts". Una altra cosa és que després de l´experiència fallida del passat cap de setmana, es plantegi fer canvis a la zona atacant: "d´homes, pot ser que em plantegi algun canvi, però al llarg de la setmana ja aniré prenent decisions". El mister ha destacat que s´està treballant per solucionar diferents qüestions de tipus tàctic, sobre tot pel que fa a una línia davantera que no va estar gens afortunada el passat partit de Lliga: "estem provant de fer amb ells un treball específic, i sobre tot tractar de donar-lis molta confiança, repetir molts gest tècnics per tal que sobre tots els davanters recuperin aquesta confiança que ha de tornar mitjançant els gols".

Problemes amb la gespa de Cornellà-El Prat

Pochettino ha admès entendre l´empipament i els xiulets amb els quals va acomiadar l´equip passat diumenge l´afició, perquè enten que estigui decebuda pel pobre paper que l´equip està fent a Cornellà-El Prat; ell mateix ha recongut que esperava treure algun punt més de l´estadi, el qual espera que acabi esdevenint el tan esperat fortí pels rivals. També ha parlat Pochettino d´un tema que havia quedat una mica oblidat, el de l´estat de la gespa de Cornellà-El Prat, la fragilitat de la qual els està impedint entrenar a l´estadi, que el misterfins i tot ha titllat de "desconegut" pels seus jugadors: "per a nosaltres també és un camp desconegut; no hem pogut entrenar perquè l´estat de la gespa és molt fràgil, fer un entrenament a Cornellà seria trencar el camp i després haver-lo de recuperar en un temps indefinit. Avui els jardiners estan coneixent-se amb la nova gespa, el sol, l´ombra, si cal possar llum artificial... el cas és que cada vegada que entrenem cada vegadan per recuperar-lo és un problema, sobre tot una zona on no li dóna el sol en tot el dia. M´agradaria poder entrenar 1 o 2 vegades al camp per tal que no fos tan desconegut ambientament per a nosaltres, poder tenir referències, però en aquests moments és impossible".

De la Peña tenia permís del club

El mister ha dedicat bona part de la seva compareixença a parlar dun dels tema de moda en clau blanc-i-blava, el tractament a base de placenta equina que l´Iván de la Peña ha estat revent a mans de la fisio Marijana Kovacevic a Belgrad; el mister, que tampoc ha donat massa detalls d´aquest misteriós tractament, ha explicat que divendres en conèixer la voluntat de De la Peñadivendres a la tarda va demanar autorització al club per tal de que el jugador viatgés a Sèrbia; després d´explicar el que coneix d´aquest tractament, consistent de l´aplicació d´una pomada elaborada a base de placenta d´euga mitjançant una màquina d´ones, també ha comentat que el jugador arribarà al llarg de la tarda d´avui, i que demà es sotmetrà a les oportunes proves per tal de conèixer quin és el seu estat, que hores d´ara és el seu estat físic: "no ho sabem; només està fent tractament i no ha provat d´entrenar o de còrrer; fins que arribi no tindrem una valoració de com ha anat tot plegat. No hi ha un termini de dies marcats per la seva tornada; ara toca fer una analisi i avalució per veure els seu estat, i preparar un pla de treball per tal que es prepari anímicament i físicament".

Fernando Marqués, evolució molt positiva

Com a incidències més destacades de la sessió, parlem de que Nico Pareja ja no figura al part mèdic facilitat aquest migdia, el que fa pensar que ja es troba en perfectes condicions després que ahir va haver-se d´entrenar al gimnàs, i queDavid García ha tornat a entrenar-se després de gaudir d´un dia de permís per paternitat. També hi ha bones notícies a l´entorn de Fernando Marqués, i és que el migcampista, que va patir una lesió de grau 2 al bíceps femoral de la cama esquerra davant l´ Sporting de Gijón, podria reaparèixer en setmana i mitja, en concret cara al partit que es disputarà a Cornellà-El Prat davant el Racing de Santander. Els serveis mèdics del club han informat que la seva evolució és molt positiva i que el jugador no serà somés a cap altre exàmen a partir d´ara.