dimecres, 25 de novembre del 2009

Kameni: `no cal engegar les alarmes´

El meta blanc-i-blau es mostra confiat en que avit tornaran les victòries. El camerunès ha desitjat molta sort a Eto´o en el partit d´aquesta nit entre Barça i Inter. L´entrenament d´avui ens deixa una bona notícia: Marqués ja toca pilota

Primer entrenament de la setmana per a la primera plantilla espanyolista, que torna a la feina per preparar el compromís del proper diumenge al Manzanares, en la que serà la primera oportunitat de l´equip per tal de trencar la ratxa negativa de joc i resultats que darrerament l´està acompanyant. Ja són sis partits, quatre de Lliga i 2 de Copa, en que els de Pochettino s´han vist incapaços d´aconseguir impossant-se als rivals, un fet que preocupa tant la plantilla com l´afició, que malgrat veu l´equip encara a la zona tranquila de la taula classificatòria veu amb certa racança com li toca afrontar trespartits molt complicats, l´esmentat davant l´Atlético de Madrid, el de casa contra el Racing i la visita al coliseu d´ Arístides Mallol per enfrontar-se al FC Barcelona, que es presenten com una veritable revàlida per un equip que aspira a millorar el seu rendiment abans que acabi l´any. La sessió matinal ens ha portat algunes notes destacades, com la bona notícia de que per fi hem pogut veure un dels nous ídols de la grada de Cornellà-El Prat, Fernando Marqués, tocar pilota, malgrat encara restarà al dic sec un parell de setmanes. Pareja, per la seva banda, s´ha exercitat al marge del grup, i no ha estat present a la sessió David García, però per una bona notícia, i és que tal com estava previst el manresà serà de manera inminent pare d´una criatura.

Kameni defensa la filosofia de joc de Pochettino

A la Sala de Premsa de la Ciutat Esportiva ha fet acte de presència el camerunèsCarlos Kameni, que ha mantingut una línia positiva al llarg de tota la seva compareixença davant els mitjans, i és que el meta, que ja te una àmplia experiència al respecte, considera que la filosofia de joc que està mantenintMauricio Pochettino enguany no pot ser discutida pel que considera una ratxa momentània de mals resultats; ens el contrari, considera que és la línia a seguir si es vol que l´equip creixi: "crec que quan tens la pilota tens facilitat per fer gols i controlar el partit. Porto 6 temporades aquí amb misters diferents de vegades amb una filosofia defensiva i malgrat estar defensan-te, et marquen; és millor tenir la pilota i controlar el joc, és una bona filosofia. Ens manca una mica de gol per matar els partits, però arribaran, i ben aviat tornarem a la dinàmica de victòries que hem tingut". A més, te molt clar que a la plantilla hi ha efectius als quals els hi escau a la perfecció aquest tipus d´aposta futbolística: "tenim jugadors per a aquest estil de joc. Podem jugar i tenir la possessió. En qualsevol cas, penso que ara estem parlant de l'estil perquè falta una mica de gol. Quan dúiem set partits seguits sense perdre, no es parlava d´això. Quan recuperem el gol tots estarem tranquils".

Però cal guanyar... o com a mínim, empatar

Malgrat tot, és conscient, com tota la resta del vestidor, que és vital acabar amb aquesta dinàmica negativa i inserir-se novament en la línia de les victòries, però sense perdre l´oremus: "la veritat és que cal tallar aquesta ratxa i tornar a guanyar un partit, però no cal preocupar-se i encendre les alarmes. Cal tornar a guanyar, i tot tornarà a la normalitat"; fins i tot, elvcamerunès explica que de vegades si l´equip no és capaç de fer una bona producció futbolística al llarg dels 90 minuts, ha d´actuar amb calma i aprendre a treure´n rèdit, ni que sigui en forma d´empat: "l´important és tenir paciència i si les coses no van bé tampoc cal alarmar-se. De vegades un punt pot ser bo i quan no tens el dia cal saber controlar el partit. Hi ha dies que jugues millor o pitjor i s'ha de tenir en compte".

Hi hauran bones tardes de futbol a Cornellà-El Prat

Molt s´ha parlat a les darreres hores de la per ara frustrada condició de fortí que tothom presupossava a l´estadi de Cornellà-El Prat, que havia en teoria de ser el millor aliat per aconseguir fer-se forts a casa; ans el contrari, ja han fugit en el que portem de campionat 10 dels 18 punts en joc, quelcom que qüestiona l´anomenat efecte Cornellà, quelcom que per a Kameni és massa precipitat, en considerar que només és qüestió de temps tornar a fer grans partits com a locals, i signar grans tardes de futbol.

Enten la decisió de De la Peña de buscar una teràpia alternativa

Kameni ha comentat a l´entorn d´una de les darreres polèmiques a l´entorn de l´equip, el tractament mitjançant placenta equina que el capità blanc-i-blau Iván de la Peña està seguint a Sèrbia, que li sembla normal que el càntabre, amb el qual ha parlat a les darreres hores, busqui qualsevol clau roent al qual aferrar-se en el seu desig de poder escurçar terminis per toranar a la competició: "vaig parlar ahir amb ell perquè tenim molt bona relació; és normal buscar una manera de tornar a jugar quan està amb molèsties. Resem per tal que pugui tornar aviat per ajudar-nos, perquè el necessitem".

Molta sort a Eto´o

Finalment, Carlos Kameni no ha pogut evitar referir-se a preguntes dels informadors al partit que aquest vespre enfrontarà al Nou Camp el FC Barcelona i l´Inter de Milà; coneguda és la relació, magnífica, que l´uneix amb un ex-espanyolista, ni que la seva presència a la plantilla fos poc menys que testimonial, Samuel Eto´o, i per això se li ha demanat la seva opinió; Kameni, home familiar i de viga tranquila, no va poder atendre ahir la trucada del davanter de l´Inter per trobar-se ja al llit a les 11 de la nit, però li desitja, com de fet, per què amagar-ho, molts espanyolistes, tota la sort del món en el partit d´aquesta nit: "ahir no vam parlar, em va trucar massa tard, quan dormia. El trucaré jo avui, i li desitjaré tota la sort del mon. Un davanter davant un partit així sempre vol marcar, independentment de qui tingui al davant. Serà un partit bonic, i al final, difícil".