dimecres, 25 de novembre del 2009

Expectació davant la tornada de De la Peña

El migcampista arribarà a les properes hores a Barcelona després de sotmetre´s al supossadament miraculós tractament a base de placenta equina. Des-de Sèrbia s´adverteix que Marijana Kovacevic no te permís per efectuar aquesta teràpia

Per a les properes hores s´espera l´arribada a Barcelona del migcampista càntabre Iván de la Peña, després de que els darrers dies s´hagi sotmés a un tractament alternatiu a base de placenta equina, un sistema revolucionari que tal com explicavem abastament el passat cap de setmana aplica la fisioterapeuta sèrbiaMarijana Kovacevic. D´aquesta doctora s´han dit moltes coses al llarg dels darrers dies, des-de que es tracta d´una curandera a que està sent investigada per la policia del seu país per les seves pràctiques passant per que la placenta en realitat és humana, uns rumors propiciats en part per l´absolut silencio stampa del personatge, i que contrasten amb l´aferrisada defensa que d´ella fan els esportistes que s´han sotmés amb resultat positiu al seu tractament. Entre ells, Lola Smiljanic, que ha acompanyat Lo Pelat en aquesta aventura a la recerca de la guarició, i que dilluns passat amb el seu precari castellà intentava explicar amb discutible fortuna als micròfons de l´espai Què has dinat? de COM Ràdio com estava anat aquest procés tan atípic.

La Federació Sèrbia de Futbol explica que aquest tractament no està autoritzat encara

Atípic i segons apunta avui el diari El Mundo Deportivo, podria fins i tot no ser legal, en tant que la mateixa Federació Sèrbia de Futbol, mitjantjant el doctorMiljko Ristic, president de la seva comisió mèdica, ha advertit que que el tractament amb placenta equina no est`pa autoritzat al seu país. Ristic ha declarat que la Kovacevic "té algun permís per a treballar, però la utilització de placenta de cavall com medicament en Sèrbia encara no està autoritzat. No tinc res en contra i fins a sóc partidari d'incorporar-la a l´staff mèdic de la nostra selecció per al Mundial de Sud-àfrica, però sempre que es comprovi que els seus mètodes són vàlids i sense contra-indicacions". Tot i això, reconeix que els efectes de placenta de cavall poden ajudar però que a Sèrbia no hi ha cap experiència de curació amb ella: "probablement ella no té registrat el seu medicament, igual com els homes que preparen les seves pomades i cremes a base d'algunes herbes. No dic ni que és sigui ni bo ni dolent, simplement advoco perquè el Ministeri de Salut formi una comissió d'experts per a decidir si el seu medicament es pot utilizar".

L´objectiu, poder jugar el derbi

Davant de la reserva d´uns serveis mèdics espanyolistes que no s´han volgut pronunciat sobre el tractament extern que està rebent De la Peña, el fe tés que un cop arribat a Barcelona serà el momento de comprobar l´efectivitat d´aquesta terapia, i si permet el jugador, com és el seu gran objectiu, escurçar els terminis de recuperació i així poder arribar a temps de jugar el derbi del dia 12 de desembre.